زمین داخل بافت چیست؟
زمین داخل بافت چیست؟
وقتی طرح هادی در یک روستا اجرا میشود و زمینهایی که نقشه برداری می شود و برای آنها کاربریهای زراعی ، مسکونی یا باغی تعریف میشود اینگونه زمین ها ، زمین های داخل بافت گویند.
خوب اگر در یک روستایی طرح هادی اجرا شد و تصویب هم شد و زمین داخل بافت آمد چه نوع کاربری های این زمین میتواند داشته باشد . اصولاً زمینها در روستاها دو دسته اند یا زمینهایی که طرح هادی اجرا شده و داخل بافت هستند یا زمینهایی که بیرون این طرح هادی قرار دارد و به زمینهای بیرون بافت گویند البته یک اصطلاحاتی به نام الحاق به بافت و زمین چسبیده به بافت هم معرفی میشود که معمولاً همه اینها حکم زمین بیرون بافت را دارد و وقتی زمین بیرون بافت باشد به آن انشعابات تعلق نمیگیرد و جواز ساخت نیز صادر نمیشود و در کل مالک حق ساخت و ساز در زمینهای بیرون بافت را ندارد اما زمینهای داخل بافت به سه دسته تقسیم می شوند:
زمین با کاربری مسکونی
زمبن با کاربری زراعی
زمین با کاربری باغی
زمین با کاربری مسکونی
زمین با کاربری مسکونی به زمینههای گفته می شود که طرح هادی در حال اجرا شده داخل بافت هستند و مالک زمین می تواند بعد از دریافت مجوز ساخت شروع به ساخت و ساز کند در زمینهای با کاربری مسکونی چون داخل بافت هستند انشعابات نیز روی زمین قرار دارد به مالک بعد از دریافت مجوز ساخت و ساخت بنا تعلق می گیرد. اصولاً گرانترین و بهترین و البته شسته رفته ترین زمین ها را زمین های مسکونی می گویند البته تعدادشان نسبت به زمینه های دیگر بسیار کمتر می باشد.
زمین با کاربری زراعی
زمین با کاربری زراعی به زمین های اطلاق می شود که طرح هادی در آن اجرا شده ، داخل بافت هستند اما برای دریافت جواز ساخت و همچنین ساخت و ساز نیاز به تغییر کاربری می باشد نکته بسیار مهم در مورد زمین های غیر بافت مسکونی مانند کاربری زراعی و کاربری باغی این است که باید یک سری شرایط را این گونه زمین ها دارا باشد که با تغییر کاربری آنها موافقت شود.
دو نکته مهم که به نظر بنده میرسد از مهمترین دلایل میباشد که شما در کمتر جایی با آن برخورد داشتید و به گوش شما رسیده است این است که اولاً زمین با کاربری زراعی باید به گونه ای باشد که شما در آن راه احداث نکرده باشید به طور مثال اگر یک قطعه زمین ۱۰۰۰ متری را شما در آن جادهای چهار متری یا شش متری ایجاد کنید و آن را تبدیل به دو یا سه قطعه نمایید به هیچ وجه با تغییر کاربری آن موافقت نخواهد شد نکته بعدی و نکته دوم این است که زمینه هایی که قصد تغییر کاربری دارند از کل متراژ زمین نهایت ۵۰ درصد آن تغییر کاربری داده میشود به فرض مثال اگر ۴۰۰ متر زمین داشته باشید و خواهان تغییر کاربری باشید تنها به ۲۰۰ متر آن نهایتاً تغییر کاربری داده میشود .
زمین با کاربری باغی
زمینهای با کار برای باقی نیست زمین های داخل بافت که طرح هادی در آن اجرا شده و برای ساخت و ساز و همچنین دریافت جواز ساخت نیاز به تغییر کاربری می باشد نکته مهم این است که شرایطی که برای تغییر کاربری در زمین های با کاربری. زراعی وجود دارد برای زمینهای با کاربری باغی نیز صادق است و زمین شما باید همان شرایط را داشته باشد.